22 Ekim 2014 Çarşamba

Kadınlardan Kobanê Sınırında Barış Zinciri

Suruç’a giden kadınlar, Demokratik Özgür Kadın Hareketi ile Barış İçin Kadın Girişimi çağrısıyla Kobanê’nin karşısında bulunan Bete köyünde barış zinciri oluşturdu.
Türkiye’nin birçok ilinden Urfa Suruç’a giden kadınlar, Kobanê’nin karşısında bulunan Bete köyünde barış zinciri oluşturdu.
Dün Barış İçin Kadın Girişimi öncülüğünde İstanbuş’dan Urfa’ya üç otobüs kalkmıştı. Bugün Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) ile Barış İçin Kadın girişimi çağrısıyla Bete köyünde biraraya gelen kadınlar “IŞİD’e destek Rojava’da savaş demektir. Böyle barış olmaz” pankartı açtı.

HDP’li kadın milletvekilleri Sebahat Tuncel, Mülkiye Birtane, Ayla Akat Ata ve Van Bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk’un da destek verdiği barış zinciri eylemi yarım saat sürdü.
Tuncel, Rojava’da bir kadın devrimi yaşandığı için kadınların bugün Kobanê’ye sahip çıktığını, kadın dayanışmasının Kobanê direnişini yükselteceğini belirtti.
Kadınların sınırdaki bekleyişi sürüyor.

Çatışmalar yoğunlaştı

IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırıları üç gündür yoğunlaştı. Yüksekovahaber’in Kobanê’den yayın yapan Anha Haber Ajansı’na dayandırdığı habere göre, doğu cephesinden ilerlemek isteyen IŞİD’in dün gece ağır silahlar, tank ve top desteğiyle gerçekleştirdiği iki saldırı YGP tarafından kırıldı.
Kobanê kantonu eş başkanı Enver Müslim her üç cephede de akşam saatlerinden itibaren çatışmaların şiddetlendiğini ve devam ettiğini belirtti.
IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonun yerel saatle 2:05’te  güney cephesine ilk saldırıyı gerçekleştiren uçaklar saat 3:30’a kadar doğu ve güney cephelerine altı ayrı bombardıman gerçekleştirdiği de belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
ankara travestileri istanbul travestileri antalya travestileri izmir travestileri